Verksamhetsledare till Tillväxt Syd 

 

I sydöstra Skåne återfinns företagsnätverket Tillväxt Syd. Vi erbjuder våra medlemsföretag ett inspirerande forum för att utbyta kunskap och erfarenheter. Föreningen ska underlätta för att redan etablerade näringsidkare i framför allt medlemskommunerna ska kunna utvecklas samt utgöra en samlande kraft för tillväxtinitiativ i regionen. Föreningen ska främja den verksamhet som ger medlemmarna kunskap och kontakter för framgång, vilket stöttar hållbar tillväxt inom vårt verksamhetsområde. Bland våra medlemsföretag märks olika branscher och storlekar, alla företag i regionen som tillväxt som målsättning erbjuds ett medlemskap. 

Vi söker nu en verksamhetsledare som har en central roll, som ansvarar för att nätverkets fungerar smidigt samt att medlemmarnas behov och mål tillgodoses. Som verksamhetsledare ska du leda och koordinera nätverkets aktiviteter samt främja samarbete och tillväxt inom både medlemsföretagen och föreningen. 

Tillväxt Syd är en ekonomisk förening utan eget vinstintresse och finansieras genom medlems- och serviceavgifter samt stöd från samarbetspartners som Sparbanken Syd och Mazars, samt Simrishamns, Tomelillas, Skurups och Ystads kommuner. 

 

Arbetsbeskrivning

 

Som verksamhetsledare i Tillväxt Syd har du en mycket betydande, din uppgift är bland annat att främja tillväxt i och framgång för våra medlemsföretag. Ditt arbete kommer att vara avgörande för att säkerställa att nätverket förblir en värdefull resurs, samt vara stöd och inspiration för alla våra medlemmar. 

Som verksamhetsledare är du en nyckelperson som har ansvar för att leda och övervaka verksamheten inom nätverket.  

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i rollen är: 

  • Nätverksstrategi och utveckling 
  • Tillväxtplaner 
  • Medlemsrelationer 
  • Evenemangs- och möteskorrigering 
  • Kommunikation och marknadsföring 
  • Relationer till samarbetspartners och rådgivare 
  • Budget och ekonomistyrning 
  • Styrelse och medlemsstöd 

 

Vem är du? 

 

Du är en öppen, strategisk och relationsskapande person, som arbetar för att främja samarbete, tillväxt och framgång för Tillväxt Syd och dess medlemmar. Du ansvarar för att leda och utvärdera alla aspekter av nätverkets verksamhet och ser till att det fungerar effektivt. 

Vi ser att du har tidigare erfarenhet från ledningspositioner inom företag eller närstående områden. Du har god erfarenhet av projektledning och projektkoordinering. Detta medför att du har utmärkt kommunikations och relationsbyggande färdigheter och en förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ och regelbundet kunna återkoppla till styrelsen.  

Vi ser även gärna att du har en ledarskapsförmåga för att kunna inspirera och motivera medlemmarna och deras anställda. Det är också viktigt med en god insikt i företagandets utmaningar och samt se nyttan med en affärsplan för att kunna se en hållbar tillväxt. Vi ser också att du har en förmåga att fånga upp och omvandla insikter till värdeskapande aktiviteter för tillväxtföretagen. 

 

Vad erbjuder vi? 

 

Tillväxt Syd erbjuder en spännande och utvecklande roll med en hög grad av självbestämmande. Du blir en betydelsefull del i att vidareutveckla Tillväxt Syds tillväxtplaner, aktiviteter, men framförallt i att utveckla medlemsföretagen. I denna roll kommer du att arbeta tillsammans med styrelsen och samarbetspartners för att stödja hållbar tillväxt.  

Placeringsort är Ystad, men det finns möjlighet för en hybrid lösning. 

Tjänsten är tillsvidare på heltid/deltid med tillträde enligt överenskommelse. Har du frågor är du välkommen att ringa Johanna Stridh på 0411-82 21 81. Sista dag att ansöka är den 29 februari.  

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, vi arbetar med löpande urval och intervjuer.